søndag 8. september 2013

1 årsdag- uten bursdagsbarnet

Og så kom dagen... Dagen da vi skulle liste oss inn til Sarah Louise på morgenen med ballonger, pakker og kake med ett lys på. Vi skulle synge " Hurra for deg som fyller ditt år..." og gratulere den nydeligste jenta med 1 års dagen. Hun skulle smile og le og få hjelp av sine tre storesøsken til å åpne alle pakkene.

Seinere på dagen skulle vi hatt familiebursdag med besteforeldre, tanter og onkler på besøk. Det skulle vært kaker og saft, latter og god stemning.

Dagen idag blir ikke slik vi ønsket og det river i hjertet. Ungene ønsker å feire sin lillesøsters 1 års dag. Og det skal vi. Vi skal ha kake og ballonger, lys, bamse og blomster.

Det blir en bursdag uten bursdagsbarnet, uten latter og glede. En 1 årsdag feiret på graven. Der skal vi pynte med ballonger og lys. Ungene skal få fikse og ordne akkurat som de ønsker <3.


Beautiful litle girlTenk at det idag 08.09.2013 er 1 år siden vi fikk ei lita jente....uten en lyd. 1 år, 12 måneder, 52 uker og 365 dager føles både lenge siden og som om det var i går på samme tid. Lite visste vi rett før fødselen var i gang om hvordan dette året skulle bli. På et lite øyeblikk var livet vårt snudd fra himmel til helvete. Et mareritt vi aldri kan gi slipp på. Sinne, smerte, tårer, savn og lengsel...... en sorg som har fylt oss fra topp til tå og som tar bolig i oss for resten av livet.

Jeg kan prøve som bare det å være "normal", mestre hverdagens strabaser, være i full jobb, være sosial, smile og le. Men jeg er ikke den samme. Livet vil aldri bli som det engang var. Uansett hvor mye jeg prøver, ønsker og fortrenger, skyver bort og "glemmer", så er det der allikevel. Vi har et barn for lite. Sarah Louise vil alltid mangle. Familiebilder blir ikke det samme, og vi har en tom plass rundt bordet.

Vi trenger ikke snakke om henne hver dag. Se på bilder, gråte og minnes. Vi kjenner tomrommet uansett. Klumpen i magen er der stadig og jeg kan kjenne det på hele meg når de andre i familien tenker, minnes og er triste. Det ligger i luften, i blikket, i stemmen, i musikken og i hjertet.

Jeg har grua meg til denne dagen, uten jenta vår på ett år, med rødlige krøller og med krone på hodet. Hun hadde stabbet og gått rundt med et herlig smil og en deilig latter. Slik vil det aldri bli...

Jeg får ikke sove heller, tankene er for mange og krevende i natt, så da sitter jeg heller her og skriver.Til mitt kjæreste barn, Sarah Louise, vår alles vakre engel

Ett år er gått, siden ditt hjerte sa stopp. 
Ingen av oss du fikk se, høre eller leke med.
Du ble hentet så altfor fort, jeg skulle ønske jeg kunne viske det hele bort.
Vi tenker på deg hver eneste dag. På tur i skogen eller i lystig lag.
Jeg kan føle ditt nærvær som da du i magen var, levende spark , og jeg deg med stolthet bar. 
Mitt 4 vidunder vil du for alltid være, og høyt og klart jeg kaller deg ofte min kjære<3
Du er sammen med dine søsken på mange måter, når de tegner, og synger, eller når vi for deg gråter. 
Savnet er enormt, og gråtkvalt jeg rister, min kjærlighet for deg er sterk, men hjertet mitt brister.
Det er så mye vi skulle gjort sammen, danset, hoppet og ledd og plasket i den store søledammen.
Jeg kan se deg for meg med englevinger, sammen med de andre englebarna fra sky til sky du  svinger.
Jeg ønsker å tro at du har det bra, og jeg vet du vil at vi skal være glad.
Det er ikke lett å smile og le, da vi aldri dine tindrende øyne fikk se.
Idag skal vi minnes deg vårt lille gull, med blomster og lys, blir hagen din full.
Det blir en tung dag som kjennes i smerte. Jeg elsker deg utrolig mye av hele mitt hjerte.

Suss og klem fra mamma
3 kommentarer:

 1. Kjæreste vennen min, jeg har så ufattelig vondt av deg. Tårene strømmer på og jeg gråter med dere. Dette er så urettferdig som det kan bli. Jeg er tom for ord og dere har vært i tankene mine hele tiden de siste ukene.. Glad i deg <3

  Klem

  SvarSlett
 2. Et vakkert innlegg, en kjærlighetsærklæring!!!

  Gratulerer så mye med dagen vesle, vakre Sarah Louise, håper du blir feiret med brask og bram der du holder til og at du ser hvor fint familien din feirer for deg.

  Mange varme klemmer til deg og dine Gunn Beate. Hjerte gråter med dere selv om det er fint å lese hvordan Sarah Louise får leve gjennom dere i hverdager og tunge merkedager!

  SvarSlett
 3. Gratulerer til den nydelige jenta di, kjærligheten som ligger i dette innlegget er så uendelig vakker<3

  SvarSlett